Als snelgroeiende studentensport kreeg het Drentsen in 1990 een officiële status toen in Maastricht de “World Drents Federation” werd opgericht. Al na een paar maanden had de World Drents Federation een fors aantal leden.

Omdat er nauwelijks Nederlandse tegenstanders waren werd er voor het spelen van wedstrijden uitgeweken naar België. Op het strand van Oost-Duinkerken werden op 28 oktober 1990 de Eerste Wereldkampioenschappen gespeeld. In een sterk deelnemersveld bleek al snel dat de twee uit Maastricht afgevaardigde teams, Rhino 1 en Rhino 2, de dienst uitmaakten. Rhino 1 was favoriet voor de eindzege, en met een samenstelling waarin oud en jong goed vertegenwoordigd waren, slaagde Rhino 1 er dan ook in ook de Europese titel te veroveren. Onder luid gejuich van een uitzinnige menigte werden de finalisten gehuldigd op het bordes van het stadhuis van Noordwijk aan Zee.

Na het hoogtepunt van Noordwijk werd het een tijdje stil rond de World Drents Federation. Vooral werd aandacht geschonken aan lokale kampioenschappen in de streek waar de sport werd geboren. Zo werd onder andere het Kampioenschap voor B teams gespeeld in Renesse, en de Open Maastrichtse Graskampioenschappen. Met de organisatie van de Eerste Zuid-Limburgse Open Indoor Drentskampioenschappen hoopt de World Drents Federation het Drentsen een nieuwe impuls te geven. De spelers van Rhino 1 zouden, zij het voor een andere club, uiteraard wederom favoriet zijn. De resultaten zullen reeds lang bij u bekend zijn en behoeven dan ook geen verdere toelichting. Na dit grootse kampioenschap is het een tijd rustig geweest op Drentssport-gebied. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een “comeback” van het befaamde RHINO 1. Zullen de Drentssterren wederom schitteren?