Drentsen

*Drentsen

“Klaverjassen maar dan anders”

Sinds jaar en dag bevindt Drentsen zich wereldwijd hoog op de lijst van studentensporten.

 

De adrenaline, de pure krachtmeting en het baanbrekende zuipgehalte maken deze sport tot de ultieme belevenis voor menig student.

 

 

 

Hét moment waarop deze sensatie het beste naar voren komt is het bi-annuele wereldkampioenschap Drentsen. Een evenement waar mensen van heinde en verre voor naartoe komen om waar te kunnen nemen hoe verschillende uitverkoren teams elkaar te lijf gaan op het befaamde Drents-veld.

 

Met een biertje in de hand tussen vrienden en familie op de bank zitten en kijken naar het wereldkampioenschap Drentsen is een onmisbare herinnering voor menig sportliefhebber. De eerste keer dat dit evenement plaatsvond was op 28 oktober 1990 te Oost-Duinkerken, België.


Dit was tevens de eerste keer dat het team RHINO-I naar voren trad in de wereld van het Drentsen. Tot op dat moment was het team ‘The White Rhino’s’ uit Congo-Kinshasa nog het dominerende team, maar RHINO-I was een veelbelovende nieuwkomer.
De sterke selectie van RHINO-I, bestaande uit fitte jongemannen met een uitzonderlijke techniek en snelheid, zorgde voor spanning onder de Congolese spelers.

 

Een spanning die uiteindelijk terecht bleek, nadat de Heeren van RHINO-I met hun strakke sheer-passes, kicks die de andere kant van het veld bereikten en record-brekende adt-tijden een verpletterende overwinning tot stand brachten.
Dit was het begin van een ongekende win-streak van het team uit Maastricht.

 

Door de jaren heen heeft het team keer op keer bewezen dat ze een sterk neusje voor de sport hadden. Slechts één team heeft het voor elkaar gekregen om RHINO-I te verslaan, namelijk RHINO-II.

Hierdoor is er tot hedendaags een strijd gaande tussen deze teams, een strijd waar gebroken neuzen en blauwe plekken meer regel dan uitzondering zijn.


Elk jaar weer komen de teams elkaar tegen in de finale, en elk jaar weer is het de vraag of RHINO-I, of RHINO-II de kampioensbeker mee naar huis mag nemen.